ÚJ CÍMÜNK:
8200 Veszprém Aulich L.utca 9.
(kézimosó mellet)

Technológia

Mint sok más alkatrész, a gépjárművön a szélvédőüvegeknek is kibővült a funkciója. A ragasztott technológiával az üvegeket közvetlenül a karosszériába ragasztják.Ez által a ragasztott autóüveg szerves alkotó részévé válik a karosszériának és hozzájárul a merevséghez.  Beragasztott autóüveg esetén az utastér sokkal kisebb mértékben csavarodik el, jobb az úttartás,kissebb a belső zaj. A szélvédő,és minden autóüveg beragasztása igen fontos biztonsági tényező, mivel a legtöbb légzsák borulás vagy ütközés közben a szélvédőnek támaszkodik .

Ragasztott autóüveg cseréje: Először a régi autóüveg eltávolítása történik meg kézi kivágóval,drótos kivágóval,illetve gépi kivágóval.A kivágás a régi ragasztó elvágását jelenti,amely az autóüveget gögzíti a karosszériához. Ezután a karosszéria latisztítása következik(a maradék ragasztó eltávolítása). Ezután tisztítószerekkel való megtisztítása(üveg+karosszéria),primerezése következik.Száradás után a ragasztóanyag felhordása majd az üveg beemelése következik szívókorongos üvegfogóval.A száradási idő a ragasztó és a hőmérséklet függvénye.Kb.1-4 óra.

Autóüveg: A modern gépkocsik szélvédőüvegei,úgynevezett ragasztott (laminált) üvegek. Ez két réteg üvegből áll, melyek egy rendkívül erős PVB fóliával vannak összeragasztva. Ennek köszönhető,hogy egy kőfelverődés, repedés után is biztonságosan tovább autózhatunk.

Kamerás szélvédők cseréje: Az autóüveges szakmát is elérte az autótechnika elektronizációja.A vezetőtámogató asszisztensek, melyekhez kamera kell,az autóüvegekre kerülnek.Ez több,mint körültekintő szereléstechnikát jelent, a szélvédő beragasztása után újrakalibrálás is szükséges. Egyre több autó gurul ki a gyárból szélvédőre szerelt különböző érzékelőkkel. Ezek kamerák,esőérzékelők, sávelhagyásra figyelmeztetőrendszerek,már közvetlenül az autó vezérlőegységével kommunikálnak. A 2015-től gyártott tehergépjármű,illetve autóbuszok kötelező tartozéka a sávelhagyó asszisztens.

Milyen anyagokkal dolgozunk:  Autóüveg beszállítonk a Saint.Gobain Autover Hungária Kft. A Saint-Gobain SEKURIT a világ három vezető autóüveg gyártójának egyike .Európában két autóból egy Saint-Gobain SEKURIT üvegezéssel kerül forgalomba. A Saint-Gobain SEKURIT  22 országban van stabil kereskedelmi képviselete,melyeken keresztül évente 4 millió üveget értékesít. A Saint-Gobain SEKURIT márkanév garancia a legmagassabb szintű minőségre.

 
 
 
 

Oti-Glass Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Cím:
8200 Veszprém Aulich L.utca 9.
(kézimosó mellet)

Telefon:
+36 (30)39-36-200

Email cím:
info@autouvegveszprem.hu